У лістападзе мінулага года ў Зельвенскім раёне быў аб’яўлены адкрыты конкурс на самы самабытны рэцэпт стравы нацыянальнай кухні Зэльвенскага рэгіёну «Гатуем сваё».
Арганізатарамі конкурсу з’яўляліся “Беларускі фонд міру”, Беларускае грамадскія аб’яднанні «Адпачынак у вёсцы», фермерская гаспадарка «Верас», аддзелы адукацыі, спорту і турызму, ідэалагічнай работы, культуры і па справах моладзі райвыканкама.
Конкурс праводзіўся ў рамках праекта «Турыстычная дэстынацыя «Зэльвенскі дыяруш»: узмацненне партнёрства, развіццё крэатыўных ініцыятыў і адраджэнне спадчыны» і быў накіраваны на папулярызацыю нематэрыяльнай культурнай спадчыны Зэльвенскага рэгіёну.
Жадаючыя прыняць удзел найперш дасылалі арганізатарам фотаздымкі страў з дакладным апісаннем тэхналогіі прыгатавання. Затым у раённым цэнтры культуры і народнай творчасці адбылася абарона страў і іх дэгустацыя. У выніку выбраны дзевяць страў, якія будуць занесены на гастранамічную карту Зэльвенскага раёна.
Сертыфікаты пераможцаў уручаны Алене Кеўлюк (“Курыца ў гарбузе”), Марыне Мазец (“Верашчака”), Але Сідорык (“Вушкі з грыбамі”), Ірыне Макей (“Пянёк з Леснічоўкі”), Таццяне Бяляўскай (“Пызы па-галынкаўску”), Галіне Каўбаска (“Галышы”), Святлане Галаўко (“Бульбяня камы з грыбамі”), Алене Мулярчык (“Дзярэчынскія прысмакі”), Алене Ламека (“Каўдык”).
Смачна есці!